Onze missie

Het eerste objectief van de VVV is het verdedigen van de belangen van alle professionele operatoren binnen de vee en vlees wereld, door ze te informeren en te vertegenwoordigen. Wij beseffen dat onze opdracht belangrijker is dan ooit! De veehandel is de onmisbare schakel tussen productie en industrie, en een sterke organisatie is hier niet weg te denken. Sinds 1993 groepeerden de Belgische veehandelaars zich in twee regionale divisies. De FNCBV staat voor de belangen van de leden uit Wallonië en de VVV groepeert de leden uit Vlaanderen. Deze opsplitsing vermijdt kosten voor vertaling en werkt een totale samenwerking in de hand tussen de diverse comités, de secretarissen en de voorzitters. Samen vertegenwoordigen beide organisaties meer dan 1000 kleine en middelgrote, meestal familiale ondernemingen.

 

 

België op de vleesmarkt

België heeft een veestapel van ongeveer 2.800.000 stuks. Door onze centrale ligging en ons befaamde witblauwe ras is België een traditioneel handelsland in vee en vlees. België heeft een zelfvoorzieningsgraad van 132 %. Onze export van rundvlees en levende runderen is dus essentieel voor onze sector. De VVV promoot en is steeds op zoek naar nieuwe afzetgebieden voor het Belgisch vee. Met de steeds complexere reglementeringen en machtsverdelingen die steeds verder van ons werkterrein liggen, is onze politieke rol niet weg te denken uit de dagelijkse strijd om de veehandelaar – vleesproducent te betrekken bij de voedselketen. Jaarlijks worden ongeveer 1.000.000 runderen gecommercialiseerd via de veehandel en zijn diverse afzetkanalen. De belangrijkste markten door de Belgische runderen en rundvlees zijn Nederland, Duitsland, Italië, Spanje Portugal en  Griekenland.

 

 

 

De veemarkten

De veemarkten zijn het treffen bij uitstek van de hele sector, als zijnde het baken bij uitstek voor de veehandelaars. In ons land zijn er 5 veemarkten: Brugge, LAR, Bastogne, Battice en Ciney.
Iedere veehandelaar is goed ingeplant in zijn regio en is een onmisbaar figuur in de veefokkerij aldaar. Veehandelaars zijn de onmisbare schakel tussen de productie en de industrie, mede door hun visie en vakkennis zijn zij een onmisbare schakel in de keten.

 

 

Franson :HOOGWAARDIGE RUNDVEEVOEDERS OP MAAT
Quality Feed
Hendrix Haeck
bovas
Franson voor u veevoeder
hof te spieringen

Samen Sterk

 

 

 

 

 

 

Hou voldoende afstand, beperkt contact en was uw handen op regelmatige basis.

Draag uw mondmasker bij contact.
                                                           Zorg goed voor uzelf en elkaar.                                                            Alvast bedankt voor jullie begrip.

 

 

 

 

Overlijdens